Paraffin Wax

Erime noktasında yaklaşık 48 ° C ila 70 ° C (120 ° F ila 158 ° F) arasında değişen katı düz zincirli hidrokarbonların bir karışımından oluşan renksiz veya beyaz, biraz yarı saydam, sert balmumudur. Parafin mumu, hafif yağlama yağ stoklarının vaks haline getirilmesiyle petrolden elde edilir. Mumlar, mum kağıdı, cilalar, kozmetik ürünleri, Lastik ve kauçuk, tıbbi ve ecza ürünleri, yapı malzemeleri ve elektrik izolatörleri başta olmak üzere bir çok sektörde kullanılır. Çiçeklerden parfüm çıkarmaya yardımcı olur, tıbbi merhemler için bir temel oluşturur ve ahşap için su geçirmez bir kaplama sağlar. Ahşap ve kağıt kibritlerde, kolayca buharlaştırılan hidrokarbon yakıt sağlayarak kibrit çöpünün tutuşmasına yardımcı olur.